Voeding bij sport

Voeding bij sport

Voeding voor het verbeteren van sportprestaties

De juiste voeding op het juiste moment is voor het leveren van sportprestaties van groot belang. Dit geldt voor elke sporter, of u nu aan topsport doet, op amateurniveau sport of een recreatieve sporter bent.

Door de juiste voeding kunt u uw sportprestatie aanzienlijk verbeteren. U kunt daardoor bijvoorbeeld meer kracht leveren of een inspanning langer volhouden. En u bevordert ook uw herstel. Herstel is van essentieel belang voor een effectieve training. Door de juiste voeding kunt u elke dag weer het maximale uit uw trainingen en/of wedstrijden halen!

Voedingsadvies voor het verbeteren van sportprestaties 

Voedingsadvies bij sport is echt maatwerk. Wát u het beste kunt eten (en wanneer) hangt bijvoorbeeld af van de intensiteit, duur, weersomstandigheden en soort sport. Wat voor de één de juiste voeding is, blijkt voor de ander niet te werken. En dat kan dus ook per seizoen verschillen.

Onze diëtisten van Het Gezondheidspunt kunnen u hierbij prima helpen. Onze sportdiëtist heeft gedegen kennis van inspanningsfysiologie en weet tegen welke voedingsproblemen u als sporter kunt aanlopen. Hij helpt u door:

  • Een voedingsadvies op maat aan de hand van type sport
  • Begeleiding bij het optimaliseren van herstel na inspanning
  • Advies over supplementen en aanvullende voeding

Dat doen we op onze eigen, unieke manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk een goed beeld krijgen van uw situatie: wat wilt u bereiken, wat eet u op een dag, wat heeft u zelf al geprobeerd, gebruikt u medicijnen? Al deze – en nog meer – factoren nemen onze diëtisten mee in het advies. We maken een individueel voedingsplan dat is aangepast aan uw leefstijl, (prestatie)doelen en voorkeuren. We letten op uw trainingsschema en wedstrijdplanning, de duur en de intensiteit van uw inspanningen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt immers andere voedingseisen.

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Nu: tijdelijk gratis inloopspreekuur!

Benieuwd of onze specialisten u kunnen helpen?

Elke maandag is er van 11.30 tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur. Dit is nu tijdelijk gratis!  Klik hier om u aan te melden.

Boek hier direct een intakegesprek

1 uur consult:
Intake en voedingsadvies en metingen              € 60,50

30 minuten consult:
Metingen en uitleg over voeding                         € 30,25

15 minuten consult:
Metingen en wat nog ter tafel komt.                   € 15,50

Aangesloten bij beroepsvereniging BGN

De eerste 3uur wordt vergoed vanuit de basisverzekering!

Thijs Gerritsen