Klachten en aandoeningen

Klachten en aandoeningen

Lage rugklachten

Lage rugklachten kunnen acuut ontstaan, maar kunnen ook een chronische vorm aannemen. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van SPIT, acute lumbago, hernia of a-specifieke lage rugklachten.

Lees meer over de behandeling…

Schouderklachten

Wanneer u last heeft van schouderklachten kan dit een behoorlijke beperkende factor zijn voor uw dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld belemmering bij jas aan trekken en autorijden, om maar een voorbeeld te noemen. Dit kan mogelijk komen door een frozen shoulder, impingement, TOS of overbelasting. 

Lees meer over de behandeling…

Heupklachten

Heupklachten kunnen een grote invloed hebben op uw rug en op uw looppatroon. Mensen denken al gauw aan slijtage van de heup, maar dit hoeft absoluut niet altijd het geval te zijn. Er zijn veel andere mogelijke diagnoses zoals slijmbeursontsteking, trochantor pijn syndroom, piriformis syndroom of bijvoorbeeld overbelasting.

Lees meer over de behandeling…

COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken. Chronisch betekent dat het blijvend is. Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma.

Lees meer over de behandeling…

Nekklachten

Nekklachten is een veel voorkomend fenomeen. We zitten veel achter de computer en op de telefoon. Dit kan een van de oorzaken zijn van nekklachten. In de praktijk komen hoofdpijnklachten, bewegingsbeperkingen, wiplash en spierspanning het meeste voor. 

Lees meer over de behandeling…

Knieklachten

Heeft u knieklachten? Er kunnen tal van oorzaken zijn. Zo kunnen uw klachten komen door een sportblessure, trauma of het is er mogelijk geleidelijk aan ingeslopen. Veel knie gerelateerde aandoeningen zijn meniscus klachten, patella femorale klachten, kruisband klachten en overbelasting.

Lees meer over de behandeling…

Artrose

Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Kraakbeen bevat geen zenuwen en kan daardoor geen pijn doen. Pijn door artrose komt dus waarschijnlijk door andere veranderingen binnen en buiten het gewricht.

Lees meer over de behandeling…