Voeding bij Diabetes

Voeding bij Diabetes

Voeding en diabetes

Diabetes of suikerziekte is een chronische stofwisselingsziekte. Diabetes type 1 en 2 zijn het bekendst. Iedereen kan diabetes krijgen.

Diabetes (suikerziekte) is een aandoening waarmee u óf geboren wordt (type 1) óf die zich later ontwikkelt: type 2. Diabetes type 2 komt het meest voor en wordt ook wel ouderdoms- of welvaartsdiabetes genoemd.

In een gezond lichaam zorgt het hormoon insuline ervoor, dat glucose (suiker) vanuit het bloed naar de cellen kan gaan, waar het wordt gebruikt bij de verbranding. Bij diabetes type 2 gaat dit niet goed: uw lichaam maakt te weinig insuline aan of is er minder gevoelig voor. Hierdoor blijft de glucose achter in het bloed: uw bloedsuikerspiegel is niet in balans. Klachten variëren van lichte problemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, veel dorst en vaak moeten plassen, tot ernstigere klachten zoals hart- en vaatziekten, nierproblemen, verminderde oogkwaliteit of zelfs afstervende voeten.

Voedingsadvies bij diabetes type 2

Een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon én voldoende beweging zijn de belangrijkste middelen om diabetes type 2 aan te pakken. Onze diëtisten van Het Gezondheidspunt kunnen u helpen bij:

  • Preventie: het bereiken of behouden van een gezond gewicht. Dit verkleint de kans op het krijgen van diabetes type 2
  • Wanneer u al diabetes heeft: aanpassingen in uw voeding om de bloedsuikerspiegel zo optimaal te houden
  • Helpen met een plan voor voldoende beweging en een gezonde leefstijl

Dat doen we op onze eigen, unieke manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk een goed beeld krijgen van uw situatie: wat zijn uw klachten, wat eet u op een dag, wat heeft u zelf al geprobeerd, gebruikt u medicijnen en hoeveel beweging heeft u? Al deze – en nog meer – factoren nemen onze diëtisten mee in het advies en de behandeling.  Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Gezondheidspunt Grave is aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Benieuwd?

Boek hier een intakegesprek

1 uur consult:
Intake en voedingsadvies en metingen              € 60,50

30 minuten consult:
Metingen en uitleg over voeding                         € 30,25

15 minuten consult:
Metingen en wat nog ter tafel komt.                   € 15,50

Aangesloten bij beroepsvereniging BGN

De eerste 3uur wordt vergoed vanuit de basisverzekering!

Thijs Gerritsen