Dry Needling

BEHANDELINGEN

Wat is Dry needling?

Dry needling bij Het Gezondheidspunt: dé oplossing voor spierklachten

Dry needling therapie is een behandelmethode die prima werkt bij veel (spier)klachten. Via een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Hierbij wordt een dunne, ‘droge’ (dry) naald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Na de behandeling kan de spier weer beter functioneren. Afvalstoffen worden weggewerkt, waardoor de doorbloeding verbetert en je klachten uiteindelijk verdwijnen.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld via “triggerpoints”.

De dry needling therapeuten van Het Gezondheidspunt zijn gespecialiseerd in houding en beweging en proberen je weer snel pijnvrij te laten bewegen. Vaak voel je al na de eerste behandeling verlichting van de pijn.

Dat doen we op onze eigen manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor je centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Dry needling werkt goed bij spier-gerelateerde klachten. Heeft je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn, bilklachten, spierklachten in je onder- of bovenbeen, RSI klachten, tenniselleboog of stijve gewrichten? Dan kun je prima bij ons terecht.

Altijd de laatste inzichten

Je lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de beroepsvereniging BATC. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat je verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk precies weten wat je klachten zijn. Na een persoonlijke diagnose van je klachten plaatst de dry needling therapeut een of meerdere zeer kleine naaldje s in aanwezige triggerpoints (spierknopen). Na het aanprikken van de triggerpoint spant de spier even kort aan. Dat geeft een soort “kramp” gevoel. Daarna ontspant de spier meestal direct en kun je gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aan. Dat is meestal maar van korte duur.

Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op je persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van je persoonlijke situatie.

DRY NEEDLING

Afspraak

Ben je niet mobiel genoeg om naar de praktijk te komen? Wij komen ook bij jou aan huis! Wel zo gemakkelijk toch?

Neem hiervoor contact op met onze praktijk.

TARIEVEN

Screening / intake / onderzoek / behandeling 60 minuten: € 75,-

Individuele zitting fysiotherapie 30 minuten: € 43,-

Fysiotherapie aan huis toeslag € 15,-

Indien je verzekerd bent voor fysiotherapie declareren wij rechtstreeks bij jouw verzekeraar en kosten de behandelingen niets!

Mogelijk uit te breiden met:
30 minuten therapeutische massage € 43,-

De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit. Informeer bij jouw verzekeraar of zij een contract hebben met beroepsorganisatie BATC

TRIGGERPOINTTHERAPIE

Onze Werkwijze

Echte persoonlijke aandacht

Veel disciplines onder één dak

Ervaren specialisten

Wij kijken verder dan je klacht alléén: die staat meestal niet op zichzelf

Hands on: zoveel mogelijk behandeltijd ook écht behandelen

Bij ons voel je zich op je gemak en is er oprechte aandacht voor u. En dát is de triggerpointtherapie waarin we geloven!

BEHANDELINGEN

ONZE ANDERE BEHANDELINGEN

CONTACT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?