Medical Taping

Medical Taping

Medical taping bij Het Gezondheidspunt: tape zonder inperking van uw bewegingsvrijheid!

Medical taping ondersteunt uw spieren door het aanbrengen van kinesiotape. Deze speciale tape heeft dezelfde elasticiteit en hetzelfde gewicht als uw huid. Verder heeft deze medical tape een liftende werking op uw opperhuid, waardoor er drukvermindering optreedt. Hierdoor is de druk op de pijnreceptoren onder de huid kleiner, waardoor u minder pijn heeft. Verder kunt u met kinesiotape zonder hinderlijke beperkingen gewoon bewegen.

Medical taping vaak inzetbaar

Medical taping kan worden gebruikt bij meerdere klachten:

  • Weer op spanning brengen van slappe spieren
  • Gespannen spieren ondersteunen cq tot rust brengen
  • (Sport) blessures
  • Overbelasting
  • Ondersteuning van uw gewrichten
  • Houdingsproblemen

Meer bewegingsvrijheid

De kinesiotape ondersteunt het spierstelsel, de lichaamseigen genezingsprocessen en het beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Voordeel

Voordeel van medical taping is dat het er dagen op kan blijven zitten en er vaak gewoon dóórgetraind kan worden. De tape heeft ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Persoonlijke werkwijze

Onze fysiotherapeuten zijn ook gespecialiseerd in medical taping. Zij weten precies hoe ze de kinesiotape moeten plakken voor het probleem dat u heeft.

Benieuwd?

Benieuwd of Medical taping u kan helpen? Klik dan hier voor een afspraak met een van onze specialisten.