Voeding bij COPD

Voeding bij COPD

Voeding en COPD

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis zijn de aftakkingen van de luchtpijp permanent ontstoken. Deze ontsteking zorgt ervoor dat er meer slijm wordt geproduceerd, dat benauwdheid veroorzaakt. Dit zorgt er weer voor dat u vaker moet hoesten en het ademen lastiger gaat.

Bij longemfyseem raken langzamerhand steeds meer longblaasjes beschadigd. Longblaasjes zorgen voor de opname van zuurstof en de afgifte van koolstofdioxide. Beschadigde logblaasjes herstellen helaas niet meer: het wordt dan steeds moeilijker om te ademen.

Voedingsadvies bij COPD

COPD kost veel kracht, omdat er extra energie nodig is bij het ademen en het vechten tegen de ontsteking. Hierdoor verliezen mensen met COPD vaak (veel) gewicht. Onze diëtisten van Het Gezondheidspunt kunnen u helpen bij:

  • Het behouden of bereiken van een gezond gewicht
  • Uw eetlust terug te krijgen
  • Zorgen voor een adequate eiwit-inname, om uw spiermassa te behouden en uw lichaam sterk te houden
  • Het verbeteren van uw weerstand

Dat doen we op onze eigen, unieke manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk een goed beeld krijgen van uw situatie: wat zijn uw klachten, wat eet u op een dag, wat heeft u zelf al geprobeerd, gebruikt u medicijnen en hoeveel beweging heeft u? Al deze – en nog meer – factoren neemt onze diëtist mee in het advies en de behandeling.  Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Benieuwd?

Benieuwd of een van onze diëtisten u kan helpen bij COPD? 

Boek hier uw intake afspraak.

1 uur consult:
Intake en voedingsadvies en metingen              € 60,50

30 minuten consult:
Metingen en uitleg over voeding                         € 30,25

15 minuten consult:
Metingen en wat nog ter tafel komt.                   € 15,50

Aangesloten bij beroepsvereniging BGN

De eerste 3uur wordt vergoed vanuit de basisverzekering!

Thijs Gerritsen