Voeding

Voeding en Diëtetiek

Voeding is de basis van ons bestaan en van onze gezondheid. Met goede voeding is veel gezondheidswinst te boeken en zijn veel problemen te voorkomen. Maar dat wist je al……En toch is er nog erg veel onduidelijkheid over voeding.

Goede voeding is -naast ademen- de allerbelangrijkste levensbehoefte.

Zonder voeding kunnen we niet bestaan. Voeding is de brandstof die ons lichaam in beweging houdt en samen met water en zuurstof in leven houdt. Voeding levert de energie waardoor we kunnen groeien, onze organen kunnen functioneren, we ons lichaam kunnen repareren en allerlei andere processen in ons lichaam kunnen laten plaatsvinden.

Deze energie ontstaat door de verbranding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast heeft je lichaam vitaminen, mineralen en spoorelementen nodig om alle lichaamsonderdelen aan de gang te houden.

Je lichaam kan deze stoffen niet of in onvoldoende mate zelf maken. Deze moeten we dus uit onze voeding halen. Daarom is een gevarieerd eetpatroon van levensbelang: een slecht eetpatroon is op den duur schadelijk voor je gezondheid. Zo vergroten we bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziektes of diabetes.

Investeer dus in een gezond eetpatroon: dit levert je meer op dan je denkt!

Meer over voeding:
voeding bij COPD
voeding bij diabetes
voeding bij sport
voeding bij overgewicht

 

1 uur consult:
Intake en voedingsadvies en metingen              € 60,50

30 minuten consult:
Metingen en uitleg over voeding                         € 30,25

15 minuten consult:
Metingen en wat nog ter tafel komt.                   € 15,50

Aangesloten bij beroepsvereniging BGN

Thijs Gerritsen