Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage bij Het Gezondheidspunt: verbeter uw prestatie!

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van uw spieren. Met een sportmassage zorgt u ervoor dat afvalstoffen in uw spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevordert u het herstel van uw spieren en lichaam.

Verbeter prestaties

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt, als onderdeel van de warming-up.

Bevorder herstel

Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessures hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Persoonlijke werkwijze

Bij onze sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit uw spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat u even door een zure appel heen moet bijten, voordat u zich beter gaat voelen. Uw lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door onze sportmasseur verholpen. Overigens zal onze masseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Ook voor recreatieve sporters

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het logisch dat zij er vaker gebruik van maken. Maar ook als u recreatief sport, is een bezoek aan onze sportmasseur geen gek idee.