Overgewicht en ondergewicht

Het lijkt zo simpel: eet je meer dan je nodig hebt, dan neemt je gewicht toe. Andersom werkt het net zo: eet je te weinig, dan neemt je gewicht af.

En toch is niets zo moeilijk om op het juiste gewicht te komen en -vooral dát is erg lastig- dat vast te houden… Wil jij niet meer:

– afvallen en weer aankomen, afvallen en weer aankomen, …;
– streng lijnen en jezelf continu alles ontzeggen;
– een schuldgevoel hebben omdat je hebt “gezondigd”?

Dan kan ik je prima helpen!

Omdat iedereen anders is, maak ik een voedingsadvies voor je dat speciaal op jou is afgestemd. Ik wil daarom eerst graag een goed inzicht krijgen in hoe, wat en wanneer je eet.

Ik stuur van tevoren een aantal vragenlijsten naar je toe. Daarnaast is het belangrijk dat ik weet of je eventueel medicatie gebruikt en/of last hebt van allergieën. Vandaar dat ik in ons eerste consult een uitgebreide anamnese afneem. Tenslotte stel ik je beginwaarden vast: lengte, buikomvang en gewicht (op een speciale impendantieweegschaal).

Al je gegevens (vragenlijsten, de anamnese en beginwaarden) worden digitaal vastgelegd in een persoonlijk dossier.

Vervolgens gaan we samen aan de slag: je voedingsadvies is gebaseerd op  gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende eten dat bij jouw lichaam past. Én dat je je leven lang kunt volhouden: geen hypes, geen jojo-effect, maar verantwoorde en toch lekkere voeding. Meestal combineer ik dit met adviezen over bewegen en ontspanning. Wist je bijvoorbeeld, dat stress een negatieve invloed heeft op je gewicht?

Je gezondheid staat bij mij voorop. Als je echt wat wilt veranderen, komen we samen een heel eind!