Dry-needling

Dry Needling

Dry needling bij Het Gezondheidspunt: dé oplossing voor spierklachten

Dry needling therapie is een behandelmethode die prima werkt bij veel (spier)klachten. Via een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Hierbij wordt een dunne, ‘droge’ (dry) naald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Na de behandeling kan de spier weer beter functioneren. Afvalstoffen worden weggewerkt, waardoor de doorbloeding verbetert en uw klachten uiteindelijk verdwijnen.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld via “triggerpoints”.

De dry needling therapeuten van Het Gezondheidspunt zijn gespecialiseerd in houding en beweging en proberen u weer snel pijnvrij te laten bewegen. Vaak voelt u al na de eerste behandeling verlichting van de pijn.

Dat doen we op onze eigen manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Dry needling werkt goed bij spier-gerelateerde klachten. Heeft u bijvoorbeeld last van hoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn, bilklachten, spierklachten in uw onder- of bovenbeen, RSI klachten, tenniselleboog of stijve gewrichten? Dan kunt u prima bij ons terecht.

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de beroepsvereniging BATC. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk precies weten wat uw klachten zijn. Na een persoonlijke diagnose van uw klachten plaatst de dry needling therapeut een of meerdere zeer kleine naaldjes in aanwezige triggerpoints (spierknopen). Na het aanprikken van de triggerpoint spant de spier even kort aan. Dat geeft een soort “kramp” gevoel. Daarna ontspant de spier meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aan. Dat is meestal maar van korte duur.

Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Boek hier direct uw intake afspraak