Voeding bij Sport

Voeding en Diëtetiek

Voeding bij Sport

Voeding voor het verbeteren van sportprestaties

De juiste voeding op het juiste moment is voor het leveren van sportprestaties van groot belang. Dit geldt voor elke sporter, of je nu aan topsport doet, op amateurniveau sport of een recreatieve sporter bent.

Door de juiste voeding kun je je sportprestatie aanzienlijk verbeteren. Je kunt daardoor bijvoorbeeld meer kracht leveren of een inspanning langer volhouden. En je bevordert ook je herstel. Herstel is van essentieel belang voor een effectieve training. Door de juiste voeding kun je elke dag weer het maximale uit je training en/of wedstrijden halen!

Voedingsadvies voor het verbeteren van sportprestaties

Voedingsadvies bij sport is echt maatwerk. Wát je het beste kunt eten (en wanneer) hangt bijvoorbeeld af van de intensiteit, duur, weersomstandigheden en soort sport. Wat voor de één de juiste voeding is, blijkt voor de ander niet te werken. En dat kan dus ook per seizoen verschillen.

Persoonlijk werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk een goed beeld krijgen van je situatie: wat zijn je klachten, wat eet je op een dag, wat heeft je zelf al geprobeerd, gebruik je medicijnen en hoeveel beweging heb je? Al deze – en nog meer – factoren nemen onze diëtisten mee in het advies en de behandeling. Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op je persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van je persoonlijke situatie.

Altijd de laatste inzichten

Je lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat je verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

CONTACT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?