Voeding bij Overgewicht

Voeding en Diëtetiek

Voeding bij Overgewicht

Voeding bij overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas is een steeds groter probleem aan het worden in onze samenleving. Overgewicht en obesitas zijn een erg groot risico voor de gezondheid, ze vergroten namelijk de kans op chronische aandoeningen zoals diabetes type 2, mentale klachten en hart- en vaatziekten.

Veel mensen weten niet dat ze overgewicht hebben en zijn zich dus ook niet bewust van de gevaren. Je kunt zich erg lang goed voelen bij je gewicht en nergens last van hebben. Maar opeens heeft je last van klachten, vaak veroorzaakt door overgewicht. Dit maakt overgewicht zo’n sluipmoordenaar.

Voedingsadvies bij overgewicht of obesitas

Veel mensen willen het liefst zo snel mogelijk en met zo min mogelijk moeite het ideale gewicht bereiken. Dit is echter niet mogelijk. Crashdiëten geven misschien wel op de korte termijn resultaat, maar het is erg lastig om dit voor een langere periode vol te houden. Het o zo bekende jojo-effect zorgt dan ook voor veel problemen bij mensen die deze diëten proberen. Afvallen is dus lastig! Maar je staat er niet alleen voor. Onze diëtisten van Het Gezondheidspunt kunnen je prima helpen om écht blijvend resultaat te boeken:In kaart brengen van je huidige situatie (gewicht, middelomtrek, vetpercentage) Helpen met aanpassingen maken in je voedingspatroon (wat je eet, hoeveel je eet, wanneer je eet) Begeleiding met aanpassingen in je leefstijl (bewegen, boodschappen, slapen) Dat doen we op onze eigen, unieke manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor je centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Persoonlijk werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk een goed beeld krijgen van je situatie: wat zijn je klachten, wat eet je op een dag, wat heeft je zelf al geprobeerd, gebruik je medicijnen en hoeveel beweeg je. Al deze – en nog meer – factoren nemen onze diëtisten mee in het advies en de behandeling. Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op je persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van je persoonlijke situatie.

Altijd de laatste inzichten

Je lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat je verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

CONTACT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?