Massage

MASSAGE

Sportmassage

Sportmassage bij Het Gezondheidspunt: verbeter je prestatie! Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van je spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Verbeter prestaties

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt, als onderdeel van de warming-up.

Bevorder herstel

Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessures hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Persoonlijke werkwijze

Bij onze sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je zich beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door onze sportmasseur verholpen. Overigens zal onze masseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Ook voor recreatieve sporters

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het logisch dat zij er vaker gebruik van maken. Maar ook als je recreatief sport, is een bezoek aan onze sportmasseur geen gek idee.

MASSAGE

Sportmassage

Ontspanningsmassage bij Het Gezondheidspunt: je komt heerlijk tot rust!

Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. De ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage. Deze massage werkt erg goed als je je spieren en lichaam op een vriendelijke manier wilt laten ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat je lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Persoonlijke werkwijze

Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik. Onze masseur (man of vrouw, je geeft dit zelf van tevoren aan) maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken. Dit zorgt vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage altijd aangepast worden naar je persoonlijke wensen. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een speciale massageolie wordt gebruikt.

Joery Engelbracht

MASSAGE

MASSAGE

Afspraak

BEHANDELINGEN

ONZE ANDERE BEHANDELINGEN

CONTACT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?