Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur bij Het Gezondheidspunt: voor uiteenlopende klachten een oplossing

Acupunctuur gebruikt fijne, dunne naaldjes die in uw lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten. Dit zijn speciale plaatsen op het lichaam, die op energiebanen (meridianen) liggen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn.

De acupuncturisten van Het Gezondheidspunt zijn gespecialiseerd in houding en beweging en proberen u weer snel pijnvrij te laten bewegen. Vaak voelt u al na de eerste behandeling verlichting van de pijn.

Dat doen we op onze eigen manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. Onze werkwijze is uniek.

Acupunctuur werkt goed bij een breed scala aan lichamelijke, emotionele of psychische klachten. Heeft u bijvoorbeeld last van slaapproblemen, hooikoorts, ademhalingsproblemen, nekklachten, schouderklachten, pijn aan uw rug, sportblessures of menstruatie-of fertiliteitsproblemen? Dan kunt u prima bij ons terecht.

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk precies weten wat uw klachten zijn. Op basis van de persoonlijke diagnose van uw klachten plaatst de acupuncturist een aantal zeer kleine naaldjes verspreid over uw lichaam. U voelt hier niets van.

Nieuw: acupunctuur volgens de Dr. Tan-methode

Het Gezondheidspunt in Grave werkt steeds vaker met een bijzondere variant van de acupunctuur, de Balansmethode van Dr. Tan. Bij plaatsing van het naaldje moet tijdens een behandeling binnen enkele seconden de pijn direct afnemen. Als dit lukt, dan is de naaldzetting goed en blijven de naalden minimaal een half uur zitten.  Vaak bent u na 3 tot 6 behandelingen van de klacht af!

Daarna mag u 30 minuten relaxen. Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling (30, 60 of 90 minuten) en het aantal behandelingen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen NVA en BATC. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Nu: tijdelijk gratis inloopspreekuur!

Benieuwd of onze specialisten u kunnen helpen?

Elke maandag is er van 11.30 tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur. Dit is nu tijdelijk gratis!  Klik hier om u aan te melden.

Behandeling 60 minuten:                                      € 65,-

Behandeling 45 minuten:                                      € 48,-

Behandeling 30 minuten:                                      € 38,-

Aangesloten bij beroepsvereniging NVA / BATC

Harrie van Schilt

Acupunctuur