Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur bij Het Gezondheidspunt Grave: voor uiteenlopende klachten een oplossing.

Acupunctuur gebruikt fijne, dunne naaldjes die in uw lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten. Dit zijn speciale plaatsen op het lichaam, die op energiebanen (meridianen) liggen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld.  

Dat doen we op onze eigen manier. Ieder mens is anders, vandaar dat bij ons échte persoonlijke aandacht voor u centraal staat. 

Acupunctuur werkt goed bij een breed scala aan lichamelijke, emotionele of psychische klachten. Heeft u bijvoorbeeld last van slaapproblemen, hooikoorts, ademhalingsproblemen, nekklachten, schouderklachten, pijn aan uw rug, sportblessures of menstruatie-of fertiliteitsproblemen? Het Gezondheidspunt kan je hierbij goed helpen op weg naar een betere kwaliteit van leven! 

Altijd de laatste inzichten

Uw lichaam verdient de beste behandeling en daarom voldoen wij aan alle kwaliteitseisen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen NVA en BATC. Door het volgen van bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u verzekerd bent van de meest actuele inzichten.

Nieuw: acupunctuur volgens de Dr. Tan-methode

Het Gezondheidspunt in Grave werkt steeds vaker met een bijzondere variant van de Chinese acupunctuur, de Balansmethode van Dr. Tan. Bij plaatsing van het naaldje moet tijdens een behandeling binnen enkele seconden de pijn direct afnemen. Je merkt dan dus direct of het werkt. 

Persoonlijke werkwijze

Bij de eerste afspraak (intake) willen we natuurlijk precies weten wat uw klachten of wensen zijn. Vaak maken we samen ook een behandelplan, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. De duur van de behandeling (30, 60 of 90 minuten) en het aantal behandelingen hangt af van uw persoonlijke diagnose. Op basis hiervan plaatst de acupuncturist een aantal zeer kleine naaldjes verspreid over uw lichaam. U voelt hier niets van. Vaak is het doel na 3 tot 6 behandelingen al bereikt! 

 

Behandeling 60 minuten:                                      € 67,50,-

Behandeling 45 minuten:                                      € 50,-

Behandeling 30 minuten:                                      € 40,-

Aangesloten bij beroepsvereniging NVA / BATC. 

Deze verenigingen zijn bij de meeste zorgverzekeraars erkend. Als u aanvullend bent verzekerd, wordt acupunctuur in de meeste gevallen vergoed. U betaalt hiervoor geen eigen risico of bijdrage. 

 

Google Reviews 4,9 (5)
4.9/5
"Ik ben goed geholpen met acupunctuur, na enkele behandelingen was ik van mijn klachten af. Ik voelde weinig van de naalden, ik heb de behandeling zelfs als prettig en ontspannen ervaren."
Lobke Gijsbers
"Deskundig en professioneel. Een praktijk die met mij mee denkt om klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Het fijne vond ik dat ik op twee vlakken tegelijk ben geholpen. Behandeling fysiotherapie en acupunctuur ingezet".
Veerle Vos